Beneficiaza acum de un audit seo gratuit pentru site-ul tau! AUDIT SEO GRATUIT

Personalizarea profilului de autor pe un site WordPress

image blog

Personalizarerea profilului de autor din cadrul unui blog este omis de cele mai multe ori , desi este un lucru pe care ar trebuie sa-l avem in vedere atunci cand avem un blog ✅

Indiferent de domeniul despre care scriem articole, in noul context de E-A-T, implementarea conturilor de autor poate fi un atu important in cadrul optimizarii SEO.

Un profil de autor complet, cu o poza reala, nume, descriere, certificari, link-uri catre retele sociale va oferi cititorului mult mai multa inceredere atunci cand iti va citi articolele decat in cazul in care ai fi folosit un nume fictiv, fara poza, fara descriere, fara absolut nici o informatie despre cine a scris articolele respective.

De asemenea, crearea profilului de autor este foarte important si cand vine vorba de SEO. De exemplu, articolele din domeniul medical scrise de un autor cu un profil completat cu studii, experienta, certificari etc in domeniul medical vor fi vazute multe mai bine de catre Google fata de cele scrie de persoane care nu au nici un fel de experienta si studii completate la profilul de autor.

Cum sa-ti personalizezi profilul de autor pe un site Wordpress

Adaugarea pozei

Pentru a adauga o poza de profil va trebuie sa avem un cont creat pe gravatar .

Pentru a crea un cont de gravatar va trebuie sa urmam acesti pasi:

Pasul 1. Accesam adresa https://ro.gravatar.com/

Pasul 2. Click pe „Sign in”

Pasul 3. Click pe „Create a new account”.

Pasul 4. Completam campurile „Your email address, Choose a username, Choose a password”, apoi click pe „Create your account”.

Pasul 5. Deschidem mail-ul primit de la WordPress si confirmam crearea contului.

Pasul 6. Ni se va deschide site-ul wordpress.com. Click pe iconita din dreapta, apoi click pe „Click to change photo”.

Pasul 7. Alege poza dorita din pc, click pe ”open”, mutam chenarul alb de pe poza pe acceea parte a fotografiei pe care o dorim sa fie publica, apoi click pe „save profile details”.


Pasul 8. Completam campul „First Name” cu numele nostru, apoi click pe „Save profile details”.


Acum poza noastra este salvata in Gravatar si va fi afisata automat pe blog-ul noastru atunci cand vom folosi acelasi e-mail pe care l-am folosit si pe Gravatar.

Daca avem setat alt mail-ul in contul de autor decat cel folosit pe Gravatar, va trebuie sa setam mail-ul folosit la Gravatar si la profilul nostru, urmand pasii urmatori.

Daca este deja setata aceeasi adresa de e-mail, putem omite acesti pasi.

Pasul 1. Ne logam in de admin.
Pasul 2. Mergem in partea dreapta- sus pe numele nostru, apoi click pe „Editeaza profilul”.
Pastul 3. Completam campul „Email (obligatoriu)” apoi click pe „Actualizeaza profilul”.

Pasul 4. Vom primi un e-mail prin care va trebuie sa confirmam noua adresa de e-mail. Dupa ce vom da click pe link-ul de confirmare, se va actualiza noua adresa de e-mail.

Setarea numelui, descrierei si alte informatii

Pasul 1. Ne logam in contul de admin.
Pasul 2. Mergem in partea dreapta- sus pe numele nostru, apoi click pe „Editeaza profilul”.

Pasul 3. Aici putem edita numele, prenumele, modul in care dorim sa se afiseze acesta (campul „Afișează numele public ca”), „Informații biografice” unde putem scrie o scurta descriere, ce studii avem, in ce domeniu suntem experti, ce dipome si certificari avem, etc. Mai putem adauga si alte informatii precum linkuri catre retele sociale.


Pasul 4. Click pe „Actualizeaza profilul”.


Acum profilul tau de autor ar trebuie sa fie vizibil.

Exemplu: