Beneficiaza acum de un audit seo gratuit pentru site-ul tau! AUDIT SEO GRATUIT

7 Secrete SEO pe care Toti le Ascund. Trucuri de Optimizare care iti pot Creste Vizibilitatea Organica peste Noapte!

image blog

Daca ati ajuns sa cititi acest articol inseamna ca vreti sa aflati cele mai tari secrete si trucuri SEO ✅ Puteti spune ca este ziua voastra norocoasa intrucat, sfaturile pe care urmeaza sa le aflati va pot creste exponential vizibilitatea pe google si traficul organic.

Va intrebati poate in acest moment de ce vrem sa impartasim (share-uim) cu toata lumea unele dintre cele mai bine pastrate secrete ale lumii marketingului online. Da, pana si Google ascunde tot ce inseamna SEO.

Pentru ca noi, cei de la Digital Metrics, am decis ca vrem un internet mai curat, mai optimizat. Ca agentie SEO consideram ca avem si o responsabilitate sociala legata de cautarile organice. Ne dorim ca cei peste 14 milioane de utilizatori de internet din Romania sa poate gasi pe Google exact ceea ce cauta.

Este posibil sa nu considerati secrete SEO sau trucuri ce prezentam mai jos. Dar, sfatul nostru este sa cititi pana la capat si sa vedeti in ce consta cu adevarat aceste secrete. Vor fi 5 minute din viata voastra pe care cu siguranta nu le veti considera pierdute.

Dar, sa nu mai pierdem timpul.

Care sunt primele 5 Elemente dintr-un landing pe care le citeste Google

Nici un specialist SEO nu va va spune concret care sunt aceste cinci elemente si nici ordinea in care sunt citite respectiv luate in considerare de motoarele de cautare pentru a stabili pozitiile in SERP.

In ordinea de pe tricouri, iata-le:

Secretul SEO # 1 - URL-ul sau adresa paginii noastre de web

Daca reflectati putin, este logic. Adresa paginii de web este echivalenta cu adresa dumneavoastra de acasa si este cel mai important aspect din ceea ce inseamna optimizare seo on page.

Daca Google nu stie unde stati, poate sa ajunga la dumneavoastra? Sau daca ii oferiti numai niste indicatii si nu adresa completa? Daca isi da silinta este posibil sa inteleaga, pentru ca Google are acum AI.

Ganditi-va ca ii spuneti unei persoane ca locuiti de exemplu pe strada Nerva Traian si atat? Poate acea persoana sa afle unde stati? Nu prea cred.

Cred ca v-am convins ca unul dintre cele mai mari secerete SEO se afla in importanta adresei de URL. Puteti afla despre cum sa ganditi url-urile perfecte accesand linkul de mai sus.

Hey, daca nu vrei sa iti bati capul cu SECRETELE noastre SEO...

Secretul SEO # 2 - Metatitlul

Acesta este cel de-al doilea element secret pe care motoarele de cautare il iau in considerare atunci cand stabilesc ierarhiile in paginile cu rezultate.

Nu este simplu sa faci un metatitlu perfect. Puteti vedea aici mai multe trucuri si sfaturi despre cum ar trebui sa scriem un metatitlu. Am vazut multe audituri automate ce se fac online care bifeaza numarul de caractere si gata. Sunteti in grafic ca numar de caractere, deci puteti trece la elementul urmator. Nimic mai gresit!

Si, pentru a continua cu exemplul de la adresa URL, vreau sa considerati METATITLUL ca fiind acel reper atat de necesar pe care il oferi unei persoane pentru a-ti gasi mai repede adresa. METATITILUL reprezinta extensia adresei URL si trebuie tratata ca atare. Un Title Tag de calitate il va ajuta pe Google sa-ti gaseasca intr-un timp mult mai scurt adresa URL, oferindu-ti astfel un avantaj competitiv important.

Secretul SEO # 3 - MetaDescrierea

Este al treilea ingredient citit de catre motoarele de cautare. Fata de primele doua elemente, metadescrierea este mult mai generoasa si avem la dispozitie un numar mult mai mare de caractere. Va recomandam sa o folositi cat mai inteligent – puteti vedea cum se face o metadescriere seo ideala chiar aici.

Nu uitati, metadescrierea, pe langa rolul SEO ajuta foarte mult la crestere ratei de click. Nu uitati de asemenea sa folositi emoji pentru SEO.

Secretul SEO # 4 - Heading-urile

Cine este la curent cu noutatile SEO va spune: hey, dar acestea nu mai sunt un ranking factor inca din 2003. Uite, insusi John Muller ne explica in Search Engine Journal acest lucru.

Da, cat se poate de corect. Numai ca, daca veti citi cu atentie articolul veti vedea ca aceste headinguri au un rol “insignifiant” in a-l face pe Google sa inteleaga mai bine continutul din pagina. Ah, dar cat de important sa fie acest rol. Google are acum inteligenta artificiala si intelege el pana la urma.

Serios? Chiar credeti ca in tot acest ocean de continut Google nu are nevoie de indicatii precise. Vrem sa ajunga la noi primii, asa ca trebuie sa ii oferim “pe tava” cum se spune, tot continutul nostru.

Asa ca, iata un alt secret al nostru, acum si al vostru: NU ascultati chiar tot ce ne spune Google si asigurati-va cu programatorul vostru ca ati implementat corect headingurile.

Secretul SEO # 5 Continutul

Aici este o intreaga discutie. Calitatea continutului este importanta. Dar asta sigur stiati si voi 🙂 . Si totusi, care este secretul legat de continut?

Este posibil sa zambiti – continutul sa fie in concordanta cu toate cele patru elemente de mai sus. Da, acesta este marele secret SEO legat de continut. Din experienta a sute de campanii si mii de audituri SEO efectuate va putem spune ca am vazut pagini de comode pline cu noptiere, pagini de costume barbatesti intesate cu sacouri, pagini de biciclete care contineau mai multe trotinete decat biciclete si tot asa.

Astfel, continutul trebuie sa fie cat se poate de relevant si sa sustina toate elementele de mai sus.

Secretul SEO # 6 – SEO fara Link Building nu se poate

Pentru inceput cred ca trebuie sa explicam in cateva cuvinte cum functioneaza motoarele de cautare.

Motoarele de cautare, asa cum este si Google, indeplinesc trei functii importante: crawlare, indexare si rank-ing al rezultatelor. In prima etapa, robotii de crawlare pornesc in cautarea de continut. Pentru a ajunge de la o destinatie la alta (destinatiile fiind adrese de web) acestia se folosesc de LINKURI si ANCHORE TEXT.

Iti doresti o campanie de LINK BUILDING puternica si sigura?

Link-urile reprezinta practic drumurile de acces dintre site-uri. Astfel, daca un site nu are un nucleu de linkuri va fi practic de negasit pentru Google. Mai mult, continutul nou de pe un site are nevoie si el de linkuri pentru a putea fi gasit mai usor.

Ideal este ca o pagina noua din site sa primeasca cel putin un link extern in maxim doua saptamani de la aparatie - SECRET SEO #7

In etapa a doua, motoarele de cautare indexeaza continutul identificat intr-o baza de date. De remarcat ca nu tot continutul unui site este indexat. Exista un buget de crawling pe care motoarele il aloca fiecarui site.

Puteti ghici in functie de ce criteriu aloca acest buget? Va spunem noi, in functie de de numarul de linkuri.

In ultima etapa, motoarele de cautare stabilesc ierarhia rezultatelor pentru fiecare cautare in parte.

In acest context, va spunem ca cine sustine ca se pot obtine rezultate SEO fara o strategie constanta de link building, ori nu stie despre ce vorbeste ori vrea sa tina secret acest aspect. Daca va ganditi sa incepeti sa obtineti link-uri puteti incepe chiar de acum – vezi articolul nostru cu advertoriale seo.

Concluzii

Secretele SEO pe care vi le-am dezvaluit in acest articol le puteti aplica imediat in campanie voastra de optimizare SEO. Speram ca dupa parcurgerea acestui material sa vedeti intr-o lumina noua procesul de SEO si obtineti rezultatele de mult asteptate.

Sau, daca nu vreti sa pierdeti vremea invatand si SEO, pe langa celelate 101 de activitati pe care le aveti de facut ca antreprenor / manager, puteti oricand sa ne contactati.

Voi ce alte secrete SEO aveti de impartasit?